Strona Główna » Aktualności i Najnowsze Oferty » Standard AIB (American Institute of Baking)
Standard AIB jest systemem auditowania, który pomaga
zakładom produkującym żywność skupić uwagę na
pięciu podstawowych obszarach działania:
I. Odpowiedni program higieny
II. Zwalczanie szkodników
III. Metody pracy i praktyki dotyczące personelu
IV. Technika i konserwacja
Wymienione kategorie oceniane są osobno, w każdej jednak można uzyskać maksymalnie 200 punktów (łącznie, x5 = 1000 punktów).
Po zsumowaniu poszczególnych punktów otrzymujemy punktacje danego obszaru (do 200 punktów), a na koniec ocenę ogólną (do 1000 punktów).
Każdy z pięciu obszarów zawiera kilka podpunktów ze szczegółowymi pytaniami.
Punktacja
Pierwszorzędnie .................................... 900 – 1000
Doskonale .............................................. 800 – 899
Zadowalająco ......................................... 725 – 799
Dostatecznie .......................................... 650 – 724
Niezadowalająco ....................... poniżej 650 punktów
Punktacja odzwierciedla ryzyko dla bezpieczeństwa produktu i skuteczność funkcjonującego IPM.
Większość wirusów nie jest odpornych na mycie rąk, substancje dezynfekcyjne, jak również na na ozon. Koronawirusy nie są wyjątkiem.Trudno dokładnie określić, jak długo bakteria czy wirus może przeżyć poza organizmem człowieka, np.…
Osy w ogrodzie - gniazdo os. Jak pozbyć się os z ogrodu Osy w ogrodzie mogą być bardzo uciążliwe, a usuwanie gniazda os niebezpieczne. Podpowiadamy, jak pozbyć się os z ogrodu bezpiecznie i skutecznie. Zwalczanie os jest zabiegiem dość…
Indywidualna wycena usług Indywidualne podejście do każdego klienta Zniżki dla stałych klientów promocje sezonowe
Dezynfekcja
Dezynfekcja (odkażanie), niszczenie drobnoustrojów chorobotwórczych i ich form przetrwalnikowych…
Deratyzacja
Deratyzacja, odszczurzanie – zwalczanie za pomocą środków chemicznych, fizycznych lub…
Oznonowanie
ozonowanie, dezynfekcja
Dezynsekcja
Dezynsekcja polega na tępieniu szkodliwych owadów (zwłaszcza pasożytniczych jak muchy, komary,…
Odkażanie po zmarłym
Dezynfekcja pomieszczeń w których znaleziono zwłoki po czasie w stanie rozkładu oraz doszło do…
Zabezpieczenie przed ptakami
Ochrona budynków przed ptakami i skutkami ich obecności
Monitoring DDD GHP/GMP HACCP
Monitoring – jest to regularne wykonywanie zaplanowanej sekwencji obserwacji i pomiarów…
Fumigacja (gazowanie)
zwalczanie szkodników (np. owadów i gryzoni) za pomocą substancji chemicznych w formie dymu,…
USUWANIE OS, ZWALCZANIE SZERSZENI
Usuwanie os, usuwanie szerszeni, zwalczanie os oraz szerszeni
Odkomarzanie
Odkomarzanie, likiwdacja komarów, usuwanie komarów, tępienie komarów, zwalaczanie komarów
Błąd połączenia
Likwidacja os knurów • Gniazdo os • Dezynsekcja pluskwy • Osy • Monitoring • Krety • Usunąć osy • Obiekty komercyjne deratyzacja • Dezynsekcja pomieszczeń • Szerszenie zabrze • Lampy owadobójcze • Deratyzacja sklepów • Deratyzacja muzeów • Dezynsekcja insekty • Prusaki • Monitoring ddd (zakłady produkcyjne